Nieuwe voorzitter Stichting Wielersport Zierikzee

Bij de Stichting Wielersport Zierikzee volgt Raymond Tolhoek Joop van der Laan op als voorzitter, die vijf jaar deze functie heeft vervuld. De Stichting organiseert jaarlijks de Wielerronde en de Dikke Banden Race in augustus, komend jaar alweer voor de 34e keer. 

"Ik vond het een eer om de afgelopen vijf jaar de rol van voorzitter op mij te nemen", aldus scheidend voorzitter Joop van der Laan. "Ik zie dat het comité steeds meer een geoliede machine is geworden en daarmee kan ik met een goed gevoel een stap terug doen. Het is daarbij prachtig dat Raymond Tolhoek mijn rol als voorzitter over gaat nemen." 

De schoonzoon van oud-organisator Wim Evertse is een bekende in het wielerwereldje en maakt al jarenlang deel uit van de Stichting. Raymond: "De Wielerronde van Zierikzee is een begrip in de regio en ver daarbuiten voor alle wielerliefhebbers. Wij willen ieder jaar een mooi evenement neerzetten, waarbij we de renners, het publiek en de trouwe sponsors een mooie middag en avond bezorgen. We gaan door op de ingeslagen weg waarbij we de wielersport in Zeeland blijven promoten". Scheidend voorzitter Joop is ook sportverslaggever en gaat straks bij de wielerronde een andere rol vervullen: "Ik ga op vrijdag 25 augustus langs het parkoers als toeschouwer staan en heerlijk van de koers  genieten!"