Nieuws2016

 • Van Zandbeek wint Zierikzeese wielerronde

  De grote prijs Emergo Group (wielerronde Zierikzee) is dit jaar gewonnen door Ronan van Zandbeek uit Schijndel.
  In een spannende sprint versloeg de topamateur de Belg Mario Willems, die de ronde al drie keer wist te winnen. Als derde eindigde de Belg Rutger van Raepenbusch.

  Aan de start van de sfeervolle en drukbezochte ronde stonden dit jaar renners van verschillende nationaliteiten, waaronder bekende amateurs. Tijdens de ronde door de binnenstad van Zierikzee viel de slag al vroeg in de koers toen Mario Willems en Ronan van Zandbeek elkaar vonden en door een goede samenwerking de voorsprong op het peloton steeds verder uitbreidden. Achter de twee koplopers ontsnapten vier renners uit het peloton. Dat was al een prestatie, want tijdens het eerste uur werd er ruim 45 kilometer door de renners afgelegd.

  Winnaar Van Zandbeek reed in het verleden een jaar bij de profs en is de oud beloften kampioen van Nederland. ’s Winters rijdt hij ook wedstrijden op het strand. De prijs voor de beste Zeeuwse renner ging naar Michel Stroosnijder, die de wielerronde van Zierikzee al eens wist te winnen. De prijs werd overhandigd naar Wim Evertse, naar wie de prijs vernoemd is. (foto Pieter van der Laan).

 • Emily Kortlever

  Rondemiss 2016 - Emily Kortlever

  ,,Ik dacht dat het een grapje was”

  Rondemiss Emily Kortlever volgt vriendin Evi Dalebout op

  Emily mag in een mooie cabrio ‘rondjes scheuren’ over het parcours van de ronde van Zierikzee. Daarna mag ze het grote podium op om de winnaar te zoenen en zich te laten vereeuwigen met de top drie van de 33 editie. Met andere woorden: Emily Kortlever is de rondemiss.

  Niet dat de 22-jarige, blonde Zierikzeese, geboren en getogen, iets heeft met wielrennen, ze is zeker bekend met het criterium door de binnenstad en langs de haven. ,,Ik heb er super veel last van gehad”, zegt ze met een glimlach. ,,Ik heb bij de Zeeuwsche Herberge gewerkt en moest met oversteken heel lang wachten omdat er renners voorbijkwamen. Dat is mijn ervaring met de wielerronde.”
  Het balletje van de wielerronde werd bij de Havendagen van 2015 opgegooid door Toon Wandel, één van de bestuursleden van Stichting Wielersport Zierikzee en haar oom. ,,‘Volgend jaar ben jij het’, zei hij tegen me. Je lult maar, dacht ik. Dat vergeten ze wel. Niet dus, want later op de avond kwam hij er weer op terug. Ik dacht: ik zie het allemaal wel en dat het een grapje was.” Echter, bij de verjaardag van haar tante en de vrouw van Toon kwam het weer ter sprake. ‘We zijn je niet vergeten’, werd Emily Kortlever toegeworpen. ,,Toen kon ik niet meer achterblijven, maar ik doe het niet met tegenzin hoor.” Sterker nog, ze kan precies achterhalen wat haar te wachten staat. Evi Dalebout, de wielermiss van 2015, is een vriendin van haar.
  Hoewel Emily Kortlever, student aan InHolland in Rotterdam, niet veel met wielrennen heeft, zitten er wel sportieve genen in haar DNA. Van haar zesde tot haar twaalfde turnde ze bij gymnastiekvereniging Delta Sport en werd rond haar elfde derde tijdens de regiokampioenschappen Zuid op de meerkamp. Daarna deed ze nog even aan stijldansen. ,,En een poging tot fitness”, voegt ze er aan toe. ,,Maar turnen staat nog steeds bovenaan.”
  Vanuit huis heeft Emily Kortlever een fanatieke vader (Henk) die marathons loopt. Hij miste bijna geen enkele Kustmarathon sinds deze 42,195 Zeeuwse kilometers in het leven zijn geroepen. ,,Hij miste er eentje vanwege een hartinfarct, maar het jaar erna stonden we weer langs de kant. We volgen hem altijd. Mijn zus of ik doen hem bij de finish zijn medaille om.” Trots op hun vader, andersom vrijdag 26 augustus ook als zijn dochter tussen de toppers van de ronde van Zierikzee staat.


  De kleding voor Emily Kortlever wordt verzorgd door Ronald Deurloo Men -Women, het kapsel door Culi Hair, de make-up door Schoonheidsinstituut Moment, de schoenen door Omoda en de nagels door Pedicure praktijk Sherryl Evertse.

 • Grote Prijs Emergo 2017

  Vrijdag 25 Augustus 2017

  De Grote Prijs Emergo wordt in 2017 verreden op 25 augustus.

  Wij hopen weer een prachtig rennersveld aan de start te krijgen.
  Kom allen kijken naar dit geweldige wielerspectakel in het centrum van Zierikzee.
  Na afloop kunt u nog heerlijk genieten van een drankje en gezellige muziek tijdens de Havendagen op de Oude Haven.

 • Foto's Dikke banden Race 2016

  like

  Wilt u meer foto's bekijken ga dan naar onze facebook-pagina klik hier

  En vergeet AUB niet om even een LIKE uit te delen !

   

   

 • Filmpje van onze hoofdsponor

  Omroep Zeeland maakt het programma "Zeeuwen in the West"
  Eén van de Zeeuwen die ze hebben bezocht is Rene van de Zande, hoofdsponsor van de Wielerronde Zierikzee.

  In dit artikel kunt u het filmpje bekijken.

   

 • 2016 Uitslag Wielerronde Zierikzee - Editie 33

  De uitslag van de Grote prijs Emergo Group 2016.