Overzicht alle jaargangen

Nieuws

 • Emily Kortlever

  Rondemiss 2016 - Emily Kortlever

  ,,Ik dacht dat het een grapje was”

  Rondemiss Emily Kortlever volgt vriendin Evi Dalebout op

  Emily mag in een mooie cabrio ‘rondjes scheuren’ over het parcours van de ronde van Zierikzee. Daarna mag ze het grote podium op om de winnaar te zoenen en zich te laten vereeuwigen met de top drie van de 33 editie. Met andere woorden: Emily Kortlever is de rondemiss.

  Niet dat de 22-jarige, blonde Zierikzeese, geboren en getogen, iets heeft met wielrennen, ze is zeker bekend met het criterium door de binnenstad en langs de haven. ,,Ik heb er super veel last van gehad”, zegt ze met een glimlach. ,,Ik heb bij de Zeeuwsche Herberge gewerkt en moest met oversteken heel lang wachten omdat er renners voorbijkwamen. Dat is mijn ervaring met de wielerronde.”
  Het balletje van de wielerronde werd bij de Havendagen van 2015 opgegooid door Toon Wandel, één van de bestuursleden van Stichting Wielersport Zierikzee en haar oom. ,,‘Volgend jaar ben jij het’, zei hij tegen me. Je lult maar, dacht ik. Dat vergeten ze wel. Niet dus, want later op de avond kwam hij er weer op terug. Ik dacht: ik zie het allemaal wel en dat het een grapje was.” Echter, bij de verjaardag van haar tante en de vrouw van Toon kwam het weer ter sprake. ‘We zijn je niet vergeten’, werd Emily Kortlever toegeworpen. ,,Toen kon ik niet meer achterblijven, maar ik doe het niet met tegenzin hoor.” Sterker nog, ze kan precies achterhalen wat haar te wachten staat. Evi Dalebout, de wielermiss van 2015, is een vriendin van haar.
  Hoewel Emily Kortlever, student aan InHolland in Rotterdam, niet veel met wielrennen heeft, zitten er wel sportieve genen in haar DNA. Van haar zesde tot haar twaalfde turnde ze bij gymnastiekvereniging Delta Sport en werd rond haar elfde derde tijdens de regiokampioenschappen Zuid op de meerkamp. Daarna deed ze nog even aan stijldansen. ,,En een poging tot fitness”, voegt ze er aan toe. ,,Maar turnen staat nog steeds bovenaan.”
  Vanuit huis heeft Emily Kortlever een fanatieke vader (Henk) die marathons loopt. Hij miste bijna geen enkele Kustmarathon sinds deze 42,195 Zeeuwse kilometers in het leven zijn geroepen. ,,Hij miste er eentje vanwege een hartinfarct, maar het jaar erna stonden we weer langs de kant. We volgen hem altijd. Mijn zus of ik doen hem bij de finish zijn medaille om.” Trots op hun vader, andersom vrijdag 26 augustus ook als zijn dochter tussen de toppers van de ronde van Zierikzee staat.


  De kleding voor Emily Kortlever wordt verzorgd door Ronald Deurloo Men -Women, het kapsel door Culi Hair, de make-up door Schoonheidsinstituut Moment, de schoenen door Omoda en de nagels door Pedicure praktijk Sherryl Evertse.

 • Nieuwe voorzitter Stichting Wielersport Zierikzee

  Bij de Stichting Wielersport Zierikzee volgt Raymond Tolhoek Joop van der Laan op als voorzitter, die vijf jaar deze functie heeft vervuld. De Stichting organiseert jaarlijks de Wielerronde en de Dikke Banden Race in augustus, komend jaar alweer voor de 34e keer. 

  "Ik vond het een eer om de afgelopen vijf jaar de rol van voorzitter op mij te nemen", aldus scheidend voorzitter Joop van der Laan. "Ik zie dat het comité steeds meer een geoliede machine is geworden en daarmee kan ik met een goed gevoel een stap terug doen. Het is daarbij prachtig dat Raymond Tolhoek mijn rol als voorzitter over gaat nemen." 

  De schoonzoon van oud-organisator Wim Evertse is een bekende in het wielerwereldje en maakt al jarenlang deel uit van de Stichting. Raymond: "De Wielerronde van Zierikzee is een begrip in de regio en ver daarbuiten voor alle wielerliefhebbers. Wij willen ieder jaar een mooi evenement neerzetten, waarbij we de renners, het publiek en de trouwe sponsors een mooie middag en avond bezorgen. We gaan door op de ingeslagen weg waarbij we de wielersport in Zeeland blijven promoten". Scheidend voorzitter Joop is ook sportverslaggever en gaat straks bij de wielerronde een andere rol vervullen: "Ik ga op vrijdag 25 augustus langs het parkoers als toeschouwer staan en heerlijk van de koers  genieten!"

 • Dikke Banden Race 2017

  Vrijdag 25 Augustus

  Wielerwedstrijd voor de jeugd, op de gewone, of sportieve fiets (geen racefiets). Voor de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.
  Start op het Havenplein in Zierikzee vanaf 16.00 uur.
  Inschrijven kan gratis vanaf 15:15 uur de dag zelf bij de tent op het Havenplein.Iedere deelnemer ontvangt een aandenken !
  Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door: Intertoys Zierikzee & Jan de Jonge Fietsen.
  Organisatie door Stichting Wielersport Zierikzee.