Overzicht alle jaargangen

2013 Nieuws

 • Winnaar 2013 - Michel Stroosnijder

  Stroosnijder verrast in Ronde Zierikzee - 23 Augustus 2013

  Nog één versnellinkje had Michel Stroosnijder vrijdagavond in z’n benen en hij zat maar te wachten en te wachten tot hij dat eruit zou persen. Geen van zijn zeven medevluchters in de Ronde van Zierikzee probeerde in de laatste omlopen weg te rijden en dus zat er niets anders op om het zelf maar te proberen. Tot ieders en ook zijn eigen verbazing bleef Stroosnijder weg en schreef hij het meest prestigieuze criterium van Zeeland op zijn naam.

  De op 21 juli 24 jaar geworden Stroosnijder maakte in de Ronde van Zierikzee deel uit van een ijzersterke kopgroep die al vroeg in de koers ontstaan was. In de zesde van de 45 te rijden ronden sprong Groninger Peter Merx weg, de nummer drie van het laatste NK voor eliterenners zonder contract. Hij kreeg Marco Kuijvenhoven uit ‘s-Gravezande, Marco Brus uit Schijndel en de Belg Mario Willems mee. Vier renners zagen het gevaar, met name omdat Wil-lems, de winnaar van de laatste drie edities, mee was. RonaldRoos uit Merksplas, Gerwin de Regt uit Nispen, neo-prof Adrie Lindeman uit Assen en Michel Stroosnijder dichtten het gat en de beslissende ontsnapping was een feit. De overige 52 renners hadden het nakijken.

 • Emily Kortlever

  Rondemiss 2016 - Emily Kortlever

  ,,Ik dacht dat het een grapje was”

  Rondemiss Emily Kortlever volgt vriendin Evi Dalebout op

  Emily mag in een mooie cabrio ‘rondjes scheuren’ over het parcours van de ronde van Zierikzee. Daarna mag ze het grote podium op om de winnaar te zoenen en zich te laten vereeuwigen met de top drie van de 33 editie. Met andere woorden: Emily Kortlever is de rondemiss.

  Niet dat de 22-jarige, blonde Zierikzeese, geboren en getogen, iets heeft met wielrennen, ze is zeker bekend met het criterium door de binnenstad en langs de haven. ,,Ik heb er super veel last van gehad”, zegt ze met een glimlach. ,,Ik heb bij de Zeeuwsche Herberge gewerkt en moest met oversteken heel lang wachten omdat er renners voorbijkwamen. Dat is mijn ervaring met de wielerronde.”
  Het balletje van de wielerronde werd bij de Havendagen van 2015 opgegooid door Toon Wandel, één van de bestuursleden van Stichting Wielersport Zierikzee en haar oom. ,,‘Volgend jaar ben jij het’, zei hij tegen me. Je lult maar, dacht ik. Dat vergeten ze wel. Niet dus, want later op de avond kwam hij er weer op terug. Ik dacht: ik zie het allemaal wel en dat het een grapje was.” Echter, bij de verjaardag van haar tante en de vrouw van Toon kwam het weer ter sprake. ‘We zijn je niet vergeten’, werd Emily Kortlever toegeworpen. ,,Toen kon ik niet meer achterblijven, maar ik doe het niet met tegenzin hoor.” Sterker nog, ze kan precies achterhalen wat haar te wachten staat. Evi Dalebout, de wielermiss van 2015, is een vriendin van haar.
  Hoewel Emily Kortlever, student aan InHolland in Rotterdam, niet veel met wielrennen heeft, zitten er wel sportieve genen in haar DNA. Van haar zesde tot haar twaalfde turnde ze bij gymnastiekvereniging Delta Sport en werd rond haar elfde derde tijdens de regiokampioenschappen Zuid op de meerkamp. Daarna deed ze nog even aan stijldansen. ,,En een poging tot fitness”, voegt ze er aan toe. ,,Maar turnen staat nog steeds bovenaan.”
  Vanuit huis heeft Emily Kortlever een fanatieke vader (Henk) die marathons loopt. Hij miste bijna geen enkele Kustmarathon sinds deze 42,195 Zeeuwse kilometers in het leven zijn geroepen. ,,Hij miste er eentje vanwege een hartinfarct, maar het jaar erna stonden we weer langs de kant. We volgen hem altijd. Mijn zus of ik doen hem bij de finish zijn medaille om.” Trots op hun vader, andersom vrijdag 26 augustus ook als zijn dochter tussen de toppers van de ronde van Zierikzee staat.


  De kleding voor Emily Kortlever wordt verzorgd door Ronald Deurloo Men -Women, het kapsel door Culi Hair, de make-up door Schoonheidsinstituut Moment, de schoenen door Omoda en de nagels door Pedicure praktijk Sherryl Evertse.

 • Rondemiss 2013 - Britt Muste

  Voor de 30ste keer wordt de winnaar van de wielerronde gefeliciteerd door een van de mooiste meisjes van het eiland. Dit jaar is dat de twintigjarige Zierikzeese Britt Muste
  geworden. De wielerronde wordt gereden op vrijdag 23 augustus, vanaf 18.30 uur. De winnaars krijgen rond 21.00 uur een zoen van rondemiss Britt.

  Britt studeerde toerisme op het ROC en volgde daarna de opleiding tot stewardess, een combinatie van school en werken. Op dit moment doet ze haar eindstage bij de KLM.
  Hierna gaat ze echter iets heel anders doen; ze heeft zich ingeschreven voor de studie voeding en diëtiek, waarmee ze in september gaat beginnen, in Den Haag. Britt werd
  opgegeven als rondemiss door haar vader, Toon Muste, ook een echte Zierikzeeënaar. Maar ook Britt zelf is geboren en getogen in Zierikzee. Ze is sportief en doet aan fitness
  en hardlopen, wielrennen is meer een sport die ze kent van haar vader Toon. “Hij traint altijd met de fietsclub en hij helpt ook bij de wielerronde. Ik wist wel dat hij me opgegeven
  had als miss en ik vind het hartstikke leuk. Ik ga ieder jaar naar de Havendagen en nu sta ik daar dan zelf als miss! Dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken.”

  Haar hobby’s? Britt houdt erg van winkelen en terrasjes pakken, maar reizen vindt ze ook geweldig. Voor haar eindstage werkt ze op dit moment op Schiphol als gate-agent op de grond.
  “Ik werk achter de douane en ontvang mensen die uit de vliegtuigen komen of instappen. Niet bij de incheckbalie dus, zoals sommigen denken. Waar ik werk vertrekken de KLM Cityhoppers;
  relatief kleine vliegtuigen, waar ongeveer honderd passagiers in kunnen.” Britt vindt het leuk dat haar werk iedere dag weer anders is. “Ik vind het prettig als mensen met een glimlach het
  vliegtuig ingaan. Voor de meesten begint dan hun vakantie ook, dus ze zijn blij.

 • Nieuwe voorzitter Stichting Wielersport Zierikzee

  Bij de Stichting Wielersport Zierikzee volgt Raymond Tolhoek Joop van der Laan op als voorzitter, die vijf jaar deze functie heeft vervuld. De Stichting organiseert jaarlijks de Wielerronde en de Dikke Banden Race in augustus, komend jaar alweer voor de 34e keer. 

  "Ik vond het een eer om de afgelopen vijf jaar de rol van voorzitter op mij te nemen", aldus scheidend voorzitter Joop van der Laan. "Ik zie dat het comité steeds meer een geoliede machine is geworden en daarmee kan ik met een goed gevoel een stap terug doen. Het is daarbij prachtig dat Raymond Tolhoek mijn rol als voorzitter over gaat nemen." 

  De schoonzoon van oud-organisator Wim Evertse is een bekende in het wielerwereldje en maakt al jarenlang deel uit van de Stichting. Raymond: "De Wielerronde van Zierikzee is een begrip in de regio en ver daarbuiten voor alle wielerliefhebbers. Wij willen ieder jaar een mooi evenement neerzetten, waarbij we de renners, het publiek en de trouwe sponsors een mooie middag en avond bezorgen. We gaan door op de ingeslagen weg waarbij we de wielersport in Zeeland blijven promoten". Scheidend voorzitter Joop is ook sportverslaggever en gaat straks bij de wielerronde een andere rol vervullen: "Ik ga op vrijdag 25 augustus langs het parkoers als toeschouwer staan en heerlijk van de koers  genieten!"

 • Foto's Dikke banden Race 2013

  like

  Wilt u meer foto's bekijken ga dan naar onze facebook-pagina klik hier

  En vergeet AUB niet om even een LIKE uit te delen !

   

   

  12345678

 • Dikke Banden Race 2017

  Vrijdag 25 Augustus

  Wielerwedstrijd voor de jeugd, op de gewone, of sportieve fiets (geen racefiets). Voor de kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.
  Start op het Havenplein in Zierikzee vanaf 16.00 uur.
  Inschrijven kan gratis vanaf 15:15 uur de dag zelf bij de tent op het Havenplein.Iedere deelnemer ontvangt een aandenken !
  Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door: Intertoys Zierikzee & Jan de Jonge Fietsen.
  Organisatie door Stichting Wielersport Zierikzee.

 • artikel PZC 16-12-2013

  Artikel uit de PZC van 16-12- 2013

 • 2013 Deelnemerslijst - Editie 30

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2013.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2013)