Overzicht alle jaargangen

2012

 • Winnaar 2012 - Mario Willems

  De Belg Mario Willems heeft voor het derde jaar op rij de wielerronde van Zierikzee voor elite/beloften gewonnen. Willems kwam na een koers van tachtig kilometer, waarvan het laatste gedeelte in de regen, solo aan.

  Willems liet zich de hele koers vooraan zien en kon vanaf het moment dat het ging regenen en veel renners (en ook een motard) onderuit gingen het best met de omstandigheden omgaan. De Amerikaan Allister Ratcliff werd op tien seconden van Willems tweede, voor Robert de Poel uit Dordrecht die zestien seconden toe moest geven.

  De beste Zeeuw was Dennis Raadtgever uit Kapelle op de negende plaats.

 • Rondemiss 2012 - Barbara Hamminga

  Rondemiss Barbara Hamminga is vooral motorfan.

  ZIERIKZEE - Al voor de 29ste keer wordt de winnaar van de wielerronde Zierikzee gefeliciteerd door een Zierikzeese schone.
  Dit jaar is Barbara Hamminga de rondemiss van de fietswedstrijd, die wordt gereden op vrijdag 24 augustus.

  De 27-jarige Barbara voelde zich erg vereerd toen ze werd benaderd voor de functie van rondemiss. “Er zijn zoveel mooie, jonge vrouwen in Zierikzee en daarom had ik het echt niet verwacht”, aldus Barbara. Een groot wielerfan is ze niet, maar toch gaat ze met plezier naar de wedstrijd kijken. “Ik ben een motorfan, ik rijd zelf ook. Daarom vind ik vooral de motoren die achter de fietsers aanrijden erg leuk om naar te kijken.” Barbara is geen geboren Zierikzeese, maar heeft hier toch roots liggen. “Mijn opa en oma woonden in Zierikzee. Ik kwam in de vakanties logeren en ben verliefd geworden op deze stad. Als kind zei ik al tegen mijn opa dat ik tegenover hem wilde wonen. Zeven jaar geleden ben ik vanuit Almere naar Zierikzee verhuisd en ik wil nooit meer weg”, aldus Barbara. Om haar taken als rondemiss goed uit te kunnen voeren, wordt ze op de dag van de wielerronde helemaal in de watten gelegd. Barbara: “Mijn haar en make-up worden verzorgd en ik krijg mooie kleding en schoenen aan. Het is wat dat betreft echt een verwendag.”

 • 2012 Deelnemerslijst - Editie 29

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2012.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2012)