Overzicht alle jaargangen

2010

 • Winnaar 2010 - Mario Willems

  Veelvraat Willems zegeviert in Zierikzee

  Mario Willems heeft de 27e en sterk bezette ronde van Zierikzee gewonnen. De Belgische wielrenner maakt zich vrijdagavond in de laatste ronde los uit een kopgroep van drie en gaf die voorsprong niet meer prijs. Op het moment Willems zich nestelde bij het leidende trio, moeten zijn medevluchters Martijn Simons, de winnaar van het Zierikzeese criterium in 2008, en Nieuw-Zeelander Michael Vink zich niet helemaal jofel hebben gevoeld. Willemse had voor de ronde van Zierikzee al negentienmaal gewonnen in 2010. Hij maakte zijn status van dit jaar helemaal en zegevierde derhalve alleen en overtuigend in de eilandelijke monumentenstad. Willems werd tevens de eerste buitenlandse winnaar sinds 2003 toen zijn landgenoot Christophe Waelkens in Zierikzee won.

  Aan de ronde van Zierikzee deden 68 (inclusief vier bijschrijvers) mee. Een dag eerder eerder telde de organisatie nog 99 vertrekkers. Echter, zoals gebruikelijk bij amateurkoersen trekken renners zich op het laatste moment terug vanwege blessures, ziekte of andere verplichtingen. Niettemin waren de 68 coureurs wel een record van de afgelopen jaren want sinds 1998 verschenen er niet zoveel renners meer aan het vertrek.

 • Rondemiss 2010 - Karolien Roon

  Rondemiss Wielerronde is bekend.

  Terwijl het WK voetbal nog volop aan de gang is, gaat de blik met een schuin oog langzaam ook weer naar het wielrennen. Op zondag 4 juli 2010 kan heel wielerminnend Schouwen-Duiveland genieten van de doorkomst van de Tour de France.

  En ook in augustus is er op wielergebied genoeg te doen. Op zaterdag 7 augustus is de Ring van Burgh-Haamstede het decor voor de jaarlijkse wielerronde en op vrijdag 27 augustus staat alweer de 27ste editie van de wielerronde van Zierikzee op het programma.

  Ons Eiland is een van de sponsoren van de Zierikzeese ronde en zal daarom dit evenement de komende tijd op de voet volgen. In dit eerste artikel maken we de rondemiss bekend. Die eer is dit jaar weggelegd voor Karolien Roon. De Zierikzeese is op een bijzondere manier aan dit erebaantje gekomen.

  “Mijn opa had in 2004 al eens bij de organisatie geopperd dat hij nog wel een rondemiss kende". Het was voor hem echt een droom dat ik het zou worden. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik het dat jaar al zou gaan doen. Maar omdat ik destijds in de zomer zes maanden stage ging lopen in Zuid-Afrika, ging dat toen niet door. Na de wielerronde van vorig jaar raakte mijn opa in gesprek met medeorganisator Theo de Looze en kwam dit verhaal aan bod. Zo is het balletje weer gaan rollen en ben ik nu alsnog rondemiss. Vooral voor mijn opa vind ik dat heel bijzonder. Hij heeft er zelfs speciaal zijn vakantie voor verzet.”

 • 2010 Deelnemerslijst - Editie 27

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2010.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2010)