Overzicht alle jaargangen

2008

 • Winnaar 2008 - Martijn Simons

  Met een fraaie finish behaalde Martijn Simons de zege van 2008 in Zierikzee

  De 25e wielerronde van Zierikzee heeft een jubileumwaardige finish gekregen. Met een paar centimeter verschil versloeg Roosendaler Martijn Simons in de eindsprint streekgenoot Gerwin de Regt uit Nispen. Dit tweetal maakte vrijdagavond deel uit van een kopgroep van drie coureurs - de derde was Jacob Wijnstra uit Heinkenszand - die al vroeg in de wedstrijd een beslissende demarrage plaatste. Het peloton van 38 renners had geen passend antwoord op de vlucht van het trio. Wat heet, zeven ronden voor het einde achterhaalden Simons, De Regt en Wijnstra het peloton. Daaruit was inmiddels wel Wilco Jonker, oud-inwoner van Burgh-Haamstede weggereden. De nu in Breda woonachtige wielrenner werd verdienstelijk vijfde. Om het leidende drietal ruim baan te geven, moest het peloton drie ronden voor het einde ‘afsprinten’. Uiteindelijk zagen vele toeschouwers - volgens burgemeester Jack Asselbergs was het nog nooit zo druk geweest.

 • Rondemiss 2008 - DaniĆ«lle van Tongeren

  Veelzijdige wielermiss : Daniëlle van Tongeren heeft al ervaring opgedaan met skeeleraars

  Toen de geboren Rotterdamse Daniëlle van Tongeren op negentienjarige leeftijd met haar ouders naar Zeeland verhuisde (,,We woonden in niet zo’n lekkere buurt”), was ze er van overtuigd dat ze binnen afzienbare tijd terug zou keren naar de Maasstad. Echter, zeven jaar verder is Schouwen-Duiveland – ze woont in Renesse – haar tweede thuis geworden. ,,Je ziet het. We (samen met Mischa van den Hoek) hebben nu een huis gekocht. Ik ben helemaal gesetteld.”

  Wanneer Van Tongeren in Rotterdam had gewoond, was ze nooit in aanmerking gekomen voor het erebaantje van wielermiss tijdens de ronde DRV accountants Zierikzee. Toch is haar ‘uitverkiezing’ best bijzonder: ze is namelijk de eerste sinds 2001 die niet uit Zierikzee komt en het is alweer vijftien jaar geleden dat de Zierikzeese ronde een miss uit Renesse had. Bovendien was ze al eens eerder miss, skeelermiss wel te verstaan. Bijna vijf jaar geleden reed ze in auto mee tijdens de finale van de nationale skeelercup op Schouwen-Duiveland. ,,Dat was een hele gezellige dag. Het was leuk en ik moest gewoon mezelf zijn. Ik hoefde er niet veel aan te doen want het ging allemaal van zelf”, herinnert Van Tongeren zich.

  Zo’n vier maanden geleden kreeg ze van Patrick Just van Delta Makelaardij, één van de sponsoren van het criterium, het verzoek als rondmiss op te treden. Van Tongeren zei voor de tweede keer ja. ,Ik heb al eens ervaren hoe het was. Iedereen is vrolijk op zo’n dag en heerst een leuke stemming.”

 • 2008 Deelnemerslijst - Editie 25

  Hier treft u de deelnemerslijst van voorinschrijvingen voor de ronde van 2008.
  (dit is niet de uitslag van de ronde 2008)